top of page

En Kullanışlı Makinede Yıkanabilir 3 Halı Modeli ve Fiyatları

Halılar evler başta olmak üzere iç ortamların en önemli parçaları arasında. Hem zeminlerin masif görünümlerinin kapatılarak daha estetik bir hal almasını sağlayan hem de ortama çeşitli avantajlar katan halıların pek çok modeli mevcut. Bu model çeşitliliği içerisinden doğru ürünü seçebilmek için, gereksinimlerin iyi belirlenmesi ve bazı hususların göz önünde bulundurulması önemli. Halıların makinede yıkanabilir halı olması da bu noktada söz edilebilecek hususlardan biri. Elbette bu durum, paspas olarak adlandırılan küçük boyutlu halılar için geçerli. Bu tür halılar genellikle ayak altında kullanıldıkları için daha sık kirlenirler. Ancak halıların sürekli yıkamaya verilmesi ya da sürekli elde yıkanması hem zahmetli hem de maliyetli bir durumdur. Bu yüzden de halıların makinede yıkanabilmesi gerekir.


Dot Tabanlı Yıkanabilir Halı


Dot tabanlı halılar son yılların vazgeçilmez halı modelleri arasında. Silikon tabanlı halı olarak da bilinen bu modeller, yerde kaymayan bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte dot tabanlı halılar, yıkanabilir halı niteliğindedir. İstenilen her zamanda bu halıların çamaşır makinesine atılması ve burada yıkanarak temizlenebilmesi mümkün. Ancak halının makinede yıkanması esnasında 30 ila 40 dereceyi geçilmemesi de önemli. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama yapmak, halının dokusunun zarar görmesine yıl açabilir.


dot-taban-hali
dot-taban-hali-modelleri










dot-taban-halilar
dot-taban-hali-modeli











Dijital Baskı Saçaklı Yıkanabilir Halı


Dijital baskılı halılar, özellikle çocuk alanlarında tercih edilen modeller arasında. Üzerinde çeşitli resim ve desenlerin yer aldığı bu halılar da çamaşır makinesinde yıkanabilir. Baskıları dijital olarak yapıldığı için çıkma ihtimali çok düşüktür. Ancak yine de bu halı modellerinde de çok yüksek sıcaklıklarda yıkama yapmaktan kaçınılması gerekir.


dijital-baski-hali-modeli
dijital-baski-hali










dijital-baski-halilar
dijital-baski-hali-modelleri










Pamuk Tabanlı Yıkanabilir Halı


Pamuk halıların yıkanamayacağına dair halk arasında dolaşan pek çok söylenti mevcut. Ancak bu söylenti, daha çok eski tarz halılar için geçerli. Günümüzde modern teknikler kullanılarak imal edilen pamuk tabanlı halılar, yıkanabilir halı niteliğine sahip. Bu sayede kirlendikleri her zaman çamaşır makinesine atılarak yıkanabilmeleri mümkün. Ancak sorunsuz bir yıkama yapabilmek adına pamuk tabanlı halıların 30 derece üzerinde yıkanmaması da göz önünde bulundurulması gereken hususlar arasında.


pamuk-taban-hali
pamuk-taban-hali-modeli













pamuk-taban-hali
pamuk-taban-hali-modelleri









73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page