top of page

2022 Trend Dijital Baskı Halı Modelleri ve Fiyatları

Güncelleme tarihi: 2 Mar 2022

Başta evler olmak üzere çeşitli iç ortamlar için halılar vazgeçilmez bir öneme sahip. Çok eski çağlardan beri insanlar yaşam alanlarındaki zeminlerin örtülmesi için halılardan yararlanıyor. Hem zeminlerde estetik bir görünüm sağlamak hem de zeminden gelebilecek soğuğu kesmek adına kullanılan halıların pek çok modeli mevcut. Özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte, ortaya daha fazla çeşit çıkmaya başladı. Dijital baskı halı modelleri de bu doğrultuda ortaya çıkan ürünler arasında.


Dijital Baskı Halı Nasıl Üretilir? Özellikleri Nelerdir?


Dijital baskı halı modelleri, son yıllarda ortaya çıkan dijital baskı teknolojilerinin bir sonucu. Dijital baskı yöntemi ile imal edilen halılarda, halının üzerine uygulanan desenler tamamen dijital olarak basılır. Bu hem daha hızlı üretim yapılabilmesine olanak tanır hem de halı görünümlerinin daha estetik bir hal kazanmasına yardımcı olur. Bu işlem için öncelikle halı üzerine yapılacak baskılar bilgisayar üzerinde tasarlanır. Daha sonra halı boyutlarına uygun kaymaz bir taban kullanılır. Bu taban üzerine de halı kumaşı yerleştirilir. Son olarak da dijital baskı makinesi ile daha önce tasarlanmış olan baskı halıya uygulanır. Bu yöntem ile imal edilen halılar daha parlak bir görünüme sahip olur. Ayrıca dijital baskı halı modelleri, klasik halılarda olmayan bir dizi özelliğe de sahiptir. Bu halılar kolayca temizlenebilir ve kir tutma düzeyleri de daha düşüktür. Ayrıca istenilmesi durumunda halıdaki baskılar, müşteriler tarafından verilen fikirler doğrultusunda da tasarlanabiliyor. Bu da daha özelleştirilmiş bir halı deneyimi anlamına gelir. Dijital baskı halılarda daha çok yün iplikler kullanıldığı için, dokularının daha yumuşak olması da söz konusu.























Dijital Baskı Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evler için dijital baskı halı alınacağı zaman dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlar, alınacak halıdan memnun kalınabilmesi adına büyük öneme sahiptir. Aşağıdaki hususlar bu noktada ele alınabilir:

  • Sağlıklı Olması: Alınacak halıda kullanılan ipliklerin ve baskıda kullanılan malzemenin sağlığa zararlı niteliğe sahip olmaması, ilk dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır.

  • Doğru Ölçü: Hem dijital baskı halılarda hem de normal halılarda, alınacak halının kullanım alanına uygun ölçülerde olması da göz ardı edilmemesi gereken hususlardandır.

  • Kaymaz Taban: Alınacak halı modelinin tabanının kaymamasına da özen gösterilmelidir. Bazı halı modellerinde, özellikle laminat zeminlerde kayma sorunu yaşanabilir.


Dijital Baskı Halı Temizliği Nasıl Olmalı?


Dijital baskı halı modellerinin en büyük özelliklerinden biri, bu halıların kolayca temizlenebilmesi. Üstelik bu işlem genellikle kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ağır lekeler olmadığı sürece, dijital baskı halıların üzerinde oluşan kirleri gidermek için hafifçe bezle ovalamak yeterli olur. Bir kova ılık su içerisine atılacak az miktarda halı deterjanı ve yumuşak bir bez ile halı yüzeyini birkaç dakika ovalamak, yüzeyde biriken kirlerin temizlenmesine ve halının daha temiz bir görünüm ile ortaya çıkmasına yardımcı olur.























En İlginç Dijital Baskı Halı Modelleri


Dijital baskılı halı modelleri için tasarım sınırlandırması yapabilmek oldukça zor. Zira bu ürünlerde herhangi bir sınır yok. Baskı seçeneklerinin sınırsız olması, halı modellerinin de çok fazla olmasının temel nedeni.


2022 Dijital Baskı Halı Fiyatları


Dijital baskılı halıların fiyatları için kesin bir rakamdan bahsetmek oldukça zor. Alınacak halının markası, kalitesi, üretimde kullanılan malzeme, baskının niteliği ve boyutu gibi çeşitli etkenler bu noktada belirleyici olur. Bu yüzden de önce gereksinimlerin belirlenmesi, sonra da bu gereksinimlere uyan halı modellerinin fiyatlarının incelenmesi daha doğru olur.



751 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page