top of page

Odanızın Şekline Uygun Halı Çeşitleri

Halılar, yaşam ortamlarımız için vazgeçilmez önemde. Ancak halı çeşitleri alanındaki fazlalık göz önünde bulundurulduğunda, halı seçiminde dikkat edilmesi gereken pek çok noktanın olduğu açık. Odanın ya da halının kullanılacağı alanın şekli de bu doğrultuda önemli bir yere sahip.


Salon Halısı

Salonlar, genellikle evlerin en büyük odaları. Bu yüzden de salon için alınacak halı çeşitlerinin, metrekare olarak büyük olması lazım. Ayrıca salonların dikdörtgen biçimi ile uyum sağlayacak halıların tercih edilmesi de önemli.


























Mutfak Halısı

Mutfak halıları için genellikle kare modeller uygundur. Zira mutfakların tasarımı çoğu zaman kare biçimlidir. Ancak mutfakların kirlenme ihtimalinin yüksek olduğu göz önünde bulundurularak, bu alanlarda kullanılacak halıların açık renkli olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.













Yatak Odası Halısı

Yatak odalarında yatak, komodin ya da diğer eşyalar oda yüzeyinde çok yer kapladığı için, bu alanlarda normal kare halı kullanmak oldukça zor. Bunun yerine dikdörtgen, uzun biçimli halıların kullanımı daha yaygın. Bazen de odanın genişliğine bağlı olarak iki farklı dikdörtgen halının kullanıldığına rastlamak mümkün.
























Koridor Halısı

Koridorlar için imal edilen halı çeşitleri dikdörtgen biçimlidir. Zira bu alanların mimari yapısı, çoğu zaman uzunlamasınadır. Bu noktada şekil kadar boyuta da dikkat edilmesi lazım. Koridorun uzunluğuna uygun halı seçmek, daha estetik bir görünüm elde edebilmek adına son derece önemli.






















Banyo Halısı

Banyolar için imal edilen halılar ile normal oda halıları arasında farklılıklar var. Banyolar daha çok ıslak alanlar olduğu için, bu alanlarda kullanılacak halılar da genellikle çok yünlü ve emici özelliğe sahip. Ayrıca şekil olarak da banyolarda kare ya da dikdörtgen halı kullanımı pek tercih edilmiyor. Yuvarlak biçimli paspaslar daha uygun.

























Çocuk Odası Halısı

Çocuk odalarında da yatak, çalışma masası ve daha farklı mobilyalar olduğu için, halının sadece odanın orta kısmını kapatması yeterli. Bunun için de genellikle kare biçimli halılar tercih edilir.























Balkon Halısı

Balkonlarda kullanılacak halı çeşitleri genellikle koyu renkli olur. Özellikle açık balkonlar için bu daha önem arz eden bir durumdur. Şekil olarak da koridor halılarında olduğu gibi dikdörtgen modeller daha ön plandadır.



















27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page