top of page

Evinize Şıklık Kazandıracak 5 Halı Modelleri Dekorasyon Fikirleri

Evlerde açık yüzeylere daha estetik bir görünüm kazandırmak adına halılar oldukça önemli bir yere sahip. Bir yandan sürekli olarak gelişen moda endüstrisi, öte yandan insanların yeni modellere olan ilgilerinin her geçen gün artması, pek çok yeni halı modelinin ortaya çıkmasının temel nedeni. Ancak imal edilen her halı modelinin aynı derece kullanışlı ve estetik olduğundan söz edebilmek olanaksız. Bu yüzden de halı modelleri seçerken, uzmanların dekorasyon fikirlerine de önem verilmesi gerekiyor.


Mermer Desenli Halı Modelleri

Mermer desenli halı modelleri özellikle son birkaç yılda son derece popüler hale geldi. Estetik bir görünüme sahip olan bu halılar, özellikle oturma odalarının vazgeçilmezleri arasında. Genellikle yünden imal edilen ve yumuşak dokusu dolayısıyla tercih edilen mermer desenli halılar, açık renkli olmalarından dolayı kapı ağızları ya da mutfaklar için uygun değil.


mermer desenli halı













mermer desenli halı
mermer desenli dot tabanlı halı














Geometrik Desenli Halı Modelleri

Geometrik desene sahip halılar, eski zamanlardan beri kullanılıyor. Ancak günümüzde bu desenlerin daha estetik bir tarzda yorumlanması ile ortaya oldukça kullanışlı halılar çıkmaya başladı. Hem doku olarak hem de görünüm olarak yeni bir çehreye kavuşan geometrik desenli halı modelleri, renklerine bağlı olarak istenilen odalarda kullanılabilir.


geometrik desenli kaymaz tabanlı  halı
geometrik desenli dot tabanlı halı













geometrik desenli halı modelleri













İskandinav Halı Modelleri

İskandinav halılarının hem desenleri hem de kaliteleri ile ne kadar meşhur olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Kalite olarak aynısını tutturmak mümkün olmasa da İskandinav desenli halı modelleri son yıllarda evlerde daha sık rastlayabilmek mümkün.


iskandinav desenli kaymaz tabanlı halı













iskandinav pamuk taban halı
iskandinav halı modelleri













Bohem Halı Modelleri

Daha serbest ve özgür bir tarzı ifade eden bohem halı modelleri herhangi bir kurala ya da örüntüye bağlı kalmadan imal edilen halılar için kullanılan bir kavram. Desenlerin ya da çizgilerin rastgele yer aldığı bu tür halılar, dağınık ve özgür ruha sahip olan insanların ortamları için oldukça ideal.


bohem kaymaz halı
bohem desenli halı modelleri













bohem yıkanabilir kaymaz halı
bohem pamuk tabanlı halı













Modern Halı Modelleri

Modernliğin çağın temel belirleyenlerinden biri haline gelmesine paralel olarak, halı modellerinde de modernliğe yapılan vurgu iyice arttı. Modern çizgilerin yer aldığı halılar da renklerine bağlı olarak istenilen her odada ya da ortamda kullanılabilir.
























38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page